dijous, 19 de juny de 2008

300 persones participen en la primera diada bastonera a Maià de MontcalEl passat diumenge dia 8 de juny, l'associació cultural Greda va organitzar una de les diades amb més colles bastoneres del país a Maià de Montcal. L'acte va aportar música, festa, color i vida a la vila amb una concorreguda cercavila pel poble amb les set colles bastoneres (Cardedeu, Vilassar de Mar, Malla, Sils, Girona, Quico Sabaté i Sant Hilari).

Després, es dugueren a terme els balls de totes les colles a la plaça i es donà pas al dinar popular que la Greda va preparar amb la col·laboració de la gent del poble i de Salvem l'Empordà. El dinar també va ser molt concorregut, cosa que va fer que el casal del poble es quedés realment petit i que alguns dinessin a fora la plaça gaudint del bon temps i el sol.

Un cop acabat l'àpat, es van fer tres sorteigs de productes catalans i a continuació va començar l'actuació musical de'n Guillem i la Marta, dos bons músics d'Argelaguer que ens varen oferir un bon tast de música d'arrel tradicional (cant improvisat inclòs, amb la participació d'alguns dels assistents).

La diada va ser d'allò més lluïda i la Greda vol agrair a tota la gent que va col·laborar i ajudar en l'acte, talment com vol donar les gràcies a l'Ajuntament i al poble de Maià per la seva ajuda. Tanmateix, la Greda assegura que en vista de la bona rebuda i de l'èxit de l'acte, l'any que ve es treballarà per tal d'ampliar l'oferta cultural de l'acte.
Cap comentari: