dimarts, 17 de juny de 2008

Llibertat Franki !!

Maulets, CNT i Greda demanem a l'ajuntament d'Olot que es solidaritzi amb en Franki de Terrassa

L'assemblea de Maulets de la Garrotxa, CNT d'Olot i l'Associació Cultural Greda, hem sol·licitat a l'ajuntament d'Olot, que en el proper ple municipal es debati una moció de suport al jove Francesc Argemí, en Franki de Terrassa.

Francesc Argemí i Anglada, més conegut com a Franki, és un jove de Terrassa que va ser empresonat a Can Brians sota l'acusació d'ultratge a la bandera espanyola. Franki fou detingut el 28 d'abril de 2008, en aplicació de la sentència que el condemnà a 2 anys i set mesos de presó, acusat de despenjar i estripar la bandera espanyola de l'Ajuntament de Terrassa. El seu cas ha generat un gran ressò social i diversos col·lectius de diferents àmbits han donat suport explícit a l'alliberament del jove, en considerar que tant la sentència com el comportament de les diferents autoritats han estat desproporcionats.

També s'han presentat mocions per exigir-ne la llibertat i que s'han votat a favor, de manera majoritària, a poblacions com Vilafranca del Penedès (Alt Penedès), Llinars del Vallès (Vallès Oriental), Tortosa (Baix Ebre), Vilanova i la Geltrú (Garraf)...

Destaca també el fet que el Col·legi d'Advocats ha qüestionat públicament els delictes d'injúries a la corona i d'ultratge a Espanya.

El dia 10 de juny, en Franki va rebre el tercer grau penitenciari que li va permetre sortir de les presó de Can Brians-II. Amb aquest tercer grau en Franki gaudeix de llibertat durant el dia, però ha de tornar a dormir a la presó.

Per tot això, l'assemblea de Maulets de la Garrotxa, CNT d'Olot i l'associació Cultural La Greda proposen al Ple, que l'ajuntament d'Olot es sumi al suport que des d'arreu dels Països Catalans s'està duent a terme, per evitar que accions repressives d'aquest tipus es tornin a repetir.

Cap comentari: