diumenge, 30 de novembre de 2008

Creix la resposta popular al POUM de Maià de Montcal

Creix la resposta popular al POUM de Maià de Montcal El col·lectiu garrotxí la Greda i gran part del veïnat de Maià de Montcal s'oposen a l'avantprojecte del Pla d’ordenació Urbanística Municipal (POUM), que farà créixer la població 4 vegades. Han estat diversos mesos de reunions d'un procés anomenat "participatiu" i qualificat de "broma". L’ajuntament no informava al veïnat, cada reunió era una sorpresa nova i els veïns han estat menystinguts amb frases com “vosaltres voleu un pessebre”, “si no es fa un número de cases això no serà rentable per cap promotor” i la cirera final va ser la zona d’activitats econòmiques que es van treure de la màniga a la darrera reunió”. És per això que moltes de les cases del poble han penjat pancartes contràries al POUM i a l’especulació.

Algú va retirar unes 10 pancartes durant la nit del divendres 21, però al dia següent al matí se'n van col·locar 15 més. Les pancartes que varen ser penjades per membres de l’associació de Veïns i de l’entitat Greda, són a les balconades, a les portes dels garatges, a les baranes dels jardins i per tot arreu.

La Greda, una de les entitats que s’està oposant aquest POUM opina que: ”tenint en compte que el poble disposa de 20 parcel·les per construir, el nou POUM en proposa 60 més i no té en compte el creixement de d’urbanització el Molí d’en Llorenç on es preveuen 232 parcel·les”

[ Article sencer: Llibertat.cat ]

Cap comentari: