diumenge, 22 de març de 2009

Kantua lokarri, és a dir: Units pel cant

Sota aquest nom, el petit poble de Riudaura serà l'escenari de la trobada de dues cultures, dues nacions que al llarg dels anys han anat trobant complicitats per defensar la pròpia cultura vers la imposada. La música, el cant, esdevindrà doncs per una nit el pont entre pobles, entre idiomes. A través del jovent i de la festa.


La vetllada començarà amb els timbalers del poble, els Riutaka, que faran una batucada inaugural pels carrers que acabarà a la plaça del Gambeto, on els joves del poble oferiran un "sopar rural", o sigui: un sopar senzill de pa amb tomata i embotit.

Per la part catalana, actuarà la curiosa formació "mermelada SO-insistent", dos joves garrotxins ens faran cantar i ballar amb les tonades de la nostra terra cantades a la seva manera.

D'Euskal Herria tindrem l'oportunitat de gaudir de la formació ZE ESATEK!, una interessant barreja de ritmes alegres com l'ska amb els sons tradicionals, com la trikitrixa. Música carregada de bon humor i alegria, amb ells la festa estarà assegurada!

Cap comentari: