dimecres, 18 de març de 2009

Mes de 6000 calçots cremats a la calçotada de Santa Pau organitzada per La Greda i Maulets Garrotxa

Prop de 500 persones es van reunir el passat diumenge a Santa Pau per celebrar la 7a Calçotada Popular, organitzada per La Greda i Maulets Garrotxa.

Aquest any la calçotada estava centrada en la lluita contra els Transgènics, i un dels plats forts va ser La 1a Fira de productes Agrogeologies de la Garrotxa. En aquesta fira van participar mes de 15 expositors que varen portar 200 tipus de productes ecològics. I per la que van desfilar mes de 1000 persones durant el mati.

A les 11 del mati varen començar les demostracions de cultura popular amb exhibicions de; Balls de bastons, llenyataires, llançament de destrals, i Trabucaires.

Posteriorment varen tenir lloc els parlaments, el primer en prendre la paraula va ser en Lluis Riera de La Greda, que va agrair la gran participació i va constatar la voluntat de La Greda de buscar complicitats amb els productors ecològics de la comarca.

Durant la jornada va tenir lloc una assemblea que va reunir mes de 20 productors de la comarca els que varen decidir iniciar una coordinació i varen acordar pel proper dia 15 d´abril la celebració d´una assemblea al Ateneu popular de Olot.

També es va anunciar l’aperduar d’un Ateneu popular a Olot com espai plural i obert a les entitats de la comarca.

Posteriorment va intervindré en Pep Riera, (Ex secretari d´Unio de Pagesos) que va parlar de la Iniciativa legislativa popular que va reunir mes de 120000 signatures i sobre la que es tindrà que pronunciar el parlament de Catalunya .

La jornada va ser tancada per el grup Set de Folk. Qui va animar a ballar a a centenars de persones a ritme dels balls tradicionals, tancant la jornada a les 8 de la tarda. Una jornada perfecta amb bon menjar, bon ambient i un clima que en tot moment va acompanyar.

La propera activitat important de La Greda serà la 2a diada de Cultura popular a Maià de Montcal el proper dia 30. Aquesta comptarà amb Trabucaires, bastoners, gegants un sopar popular i l actuació a la nit del conjunt En Belda i Badabadoc.


17 de març de 2009
Greda Col·lectiva i Independentista de la Garrotxa.

Cap comentari: