diumenge, 3 de maig de 2009

Èxit de la inauguració de l'Ateneu

El passat divendres coincidint amb la diada de l'1 de maig, es va inaugurar a Olot l'Ateneu Popular 217. Ubicat al bell mig del nucli antic de la ciutat d'Olot i promogut per l'associació cultural "La Greda", l'Ateneu neix amb la voluntat de ser un exemple d'autoorganització ciutadana, un espai de cultura, de lluita i de foment de l'esperit crític així com una porta oberta a totes aquelles associacions que vulguin fer-ne ús o participar-hi.

La inauguració començà a la tarda amb dues batucades a càrrec dels Timbalers del nucli antic i Pim pam pum foc, que van culminar a la Plaça de la Pia Almoina, just davant de l'Ateneu. Allà la pastisseria Cacau oferí un berenar popular amb xocolata desfeta per tots els curiosos que venien darrere el so de la batucada.

Al vespre, mentre es preparava el sopar, es pogueren sentir les conegudes cançons d'Olot i comarca, cantades amb acompanyament d'acordió diatònic i sac de gemecs.

Ja a la nit, unes 150 persones van sopar a la fresca a la plaça, en un ambient molt alegre i festiu, i havent sopat, amb la ratafia al got, el conjunt "la greda street band" format expressament per l'ocasió va fer ballar i somriure els assistents, la festa acabà amb la música del PD (punxa discs) ruralite.

Cal remarcar el bon ambient que hi hagué tota la tarda i la nit, i l'elevat nombre de persones que van desplaçar-se fins a la Plaça Pia Almoina per conèixer l'Ateneu i el seu funcionament.

1 comentari:

Maulets Alt Empordà ha dit...

Felicitats per la feina ben feta!

De Salzes a Guardamar, construint l'autèntica democràcia: el poder popular.