dijous, 4 de juny de 2009

Gran participació a la 2a diada de cultura popular de Maià de Montcal


El passat dissabte a la tarda es va celebrar la segona diada de cultura popular de Maià de Montcal. Gent procedent de diversos pobles de la Garrotxa van compartir amb el poble de Maià de Monacal aquesta diada de cultura popular que per segon any consecutiu organitza el nucli local de la Greda de la Garrotxa.

Amb un poble guarnit per a l'ocasió a les 3 de la tarda va començar el campionat de truc, on van participar més de vint parelles de jugadors i els finalistes es van poder emportar pernils i ampolles de vi.

Ja a les 17:30 va començar la mostra de cultura popular, on van desfilar 5 colles bastoneres (Quico Sabaté, Les Guilleries, Picadits, Pla de l'Aigua i Cardedeu) i 5 geganteres (Montagut, Tortellà, Sales de Llierca, Maulets del Barri de la Calla i La Bisbal), així com una colla sardanista (Dolça Garrotxa) i una de trabucaires (d'Igualada) i tot això amenitzat pels grallers dels Quatre vents i els del Terra Aspra. La plaça del poble es va omplir de gent de totes les edats.


Després d'un petit taller de bastons per la mainada, es va començar la cercavila. Tot el carrer Sant Vicenç es va omplir de gegants, grallers, bastoners... per acabar a les antigues escoles on van llençar focs d'artifici que van poder ser vistos des de tot el poble.

Entrada la nit va començar el sopar popular. La previsió era de 250 persones però el gran èxit de participació va fer que finalment es servissin més de 400 sopars.

La nit va seguir amb l'actuació musical del grup de musica folk. El Belda i el conjunt badabadoc i l'actuació del PD Fotlifoc i el PD Rubió.

Aquesta afluència (hi havia gent de Montagut, Tortellà, Olot, les Planes d'Hostoles, Santa Pau, Les Preses, etc.) ha acabat de consolidar la diada i després de veure totes les coses millorables ja es treballa en una nova proposta per l'any que ve, que podria incorporar esports rurals i fins i tot una fira de productors agroecològics.

Des de la Greda es valora molt positivament aquesta diada i en boca del seu portaveu a Maià de Monacal, “aquesta és una de les funcions de la nostra entitat, dinamitzar el teixit associatiu i impulsar la cultura popular dels Països Catalans”.

Cap comentari: