dissabte, 12 de setembre de 2009

11 de setembre de 2009: Independència!

Més de 200 persones s'han concentrat a les 12 del matí a Olot per celebrar la diada de l'11 de setembre en l'acte organitzat per la Greda Col·lectiva Independentista i que ha comptat amb el suport de Maulets Garrotxa. La diada ha començat a les 12 del migdia amb una concentració d’estelades davant de l'església de Sant Esteve, seguidament han tingut lloc els Parlaments i la lectura del manifest.

Durant el seu parlament, la Greda ha anunciat que presentarà en els propers dies una moció a diferents ajuntaments de la comarca demanant que es solidaritzin amb l'Ajuntament d'Arenys de Munt i que com defensa de la llibertat d'opinió es comprometin a convocar consultes populars sobre la independència als respectius pobles en un termini màxim de 6 mesos.

La Greda opina que estem davant del respecte d’un dret fonamental com es el dret d’opinió i que les consultes populars serveixen per aprofundir en la democràcia participativa. La Greda també indica que faran tot el possible per articular totes aquestes accions amb altres entitats comarcals amb la idea de poder oferir tot el suport organitzatiu per la celebració de les consultes.

Seguidament s’han interpretat La balanguera, la Muixeranga i Els Segadors per donar pas a un vermut popular. Els organitzadors han valorat molt positivament l’acte ja que ha suposat un avanç considerable en comparació a l’any anterior.

Cap comentari: