dimarts, 23 de març de 2010

8a calçotada popular de la Garrotxa


Diumenge passat, centenars de persones van apropar-se a Santa Pau durant tot el dia per participar de les activitats organitzades per la Greda en el marc de la 8a calçotada popular de la Garrotxa.


Al matí, i per segon any consecutiu es va fer un mercat agroecològic, al voltant del qual es feren una assemblea de productors i una trobada de consumidors. Des de la Greda estem contents d'haver dotat d'un marc de reunió entre productors ecològics i consumidors per a generar noves maneres d'organitzar-se, de fet aquest any hem vist els fruits de l'any anterior en forma de cooperatives de consumidors, assemblees i organització de productors, etc.


A banda, durant tot el matí els visitants van poder veure diferents balls de bastons (d'Olot, de Vilassar, de Berga, ...), una exhibició de sardanes (Colla Dolça Garrotxa) i una cercavila.


La calçotada (tota amb productes provinents de l'agricultura ecològica) va reunir unes 400 persones, i havent dinat (i mentre el temps va aguantar) el grup “Salsa de pastor” (de Sant Hilari) va fer ballar als assistents.


Des de la Greda valorem molt positivament la diada. Volem agrair la gran resposta de la gent que va venir a passar el dia i/o a dinar, així com de tots i totes els que van venir a donar un cop de mà desinteressadament.


Només queda recordar que ens sentim orgullosos de treballar per dinamitzar i revifar la cultura popular catalana, la nostra, així com l'agricultura ecològica i l'entesa directe entre els productors i els consumidors sense intermediaris.


Per tot això, des de la Greda continuarem fent feina pel nostre poble i per la nostra terra.


Cap comentari: