dilluns, 18 de juny de 2012

Èxit absolut de la 1a Jornada Antifeixista a Olot

L'associació cultural GREDA va organitzar dissabte passat la 1a Jornada Antifeixista a Olot, amb la col·laboració d'El Cub Ruc, la CNT i Unitat Contra el Feixisme i el Racisme. La jornada va durar tot el dia i va consistir en un seguit d'actes formatius i reivindicatius. Tots ells van ser a favor de la convivència i contra quansevol tipus de discriminació racista.

De bon matí, membres de la GREDA van pintar un mural antiracista al Carrer del Fluvià (al costat de l'estació d'autobusos). Després de l’esmorzar que ens va preparar la Pastisseria Cacau, un jove historiador de la comarca va guiar una quinzena de participants en una ruta històrica pel centre d'Olot, on es va explicar diversos episodis locals relacionats amb el cop d'estat feixista del general Franco. Al migdia, un dinar popular a base d'arròs negre a càrrec del cuiner Joan Fageda va acollir una quarantena de persones de totes les edats.

A les sis de la tarda, membres de la pàgina web www.elcubruc.org, que es dedica a fer una selecció dels millors documentals, va projectar el reportatge "Una classe dividida", l'experiment social de Jane Elliott amb nens d'una classe de primària i funcionaris de presons, en el qual els participants vivien en primera persona l'experiència de la discriminació racial. Tot seguit, membres de la Campanya de Solidaritat amb l'Antifeixisme Combatiu van oferir una xerrada que va exposar la realitat dels grupuscles feixistes presents a l'estat espanyol, que va obrir un debat entre els assistents entorn a la connivència de l'estat en les seves actuacions.

El punt final de la jornada el va marcar el concert d'Expectativa Zero, KOP i Non Servium. El concert, que era l'últim que feien després de la gira internacional "Antifa Kombat Tour", va ser un èxit d'assistència. Durant el transcurs del concert, membres de Maulets de la Garrotxa van pujar a l'escenari per desplegar una pancarta en solidaritat amb en Rubén i l'Andreu, dos dels últims detinguts en la onada repressiva per les mobilitzacions de la vaga general. La jornada festiva i reivindicativa va acabar amb una crida a la cohesió social i el rebuig a qualsevol forma de discriminació racista.

Cap comentari: