dilluns, 24 de setembre de 2012

Les Festes del Tura més gredaires

Com és habitual aquests últims anys, la Greda Col·lectiva i Independentista de la Garrotxa hem col·laborat amb les Festes del Tura organitzant diferents actes. Coincidint amb la celebració del 5è aniversari de l'entitat, per primera vegada després de presentar-la l'hivern passat, el capgròs de la Greda, la Caputxeta Roja, ha recorregut la Cercavila que inaugura les Festes. Des d'aquí volem agrair que ens convidéssiu a assistir-hi i així poder oficialitzar la Caputxeta Roja com a un element més de la Faràndula Olotina.

Aquest mateix dia, vam inaugurar l'escenari del Firal amb el Concert Jove de les Festes, on van tocar Insershow, la Greda Street Band (que va presentar el seu treball discogràfic: "El Discu") i Ebri Knight. Enguany ha sigut l'any de la consolidació: tant el Liter-ac(t)ura, el campionat de truc, com el Cercatasques s'han vist reforçats per un salt qualitatiu i un èxit d'assistència. El Lier-ac(t)ura va comptar amb dos poetes garrotxins de llarg recorregut artístic: Lluís Riera i David Caño, que ens van sorprendre -com ja és habitual en aquest pregó alternatiu i humorístic- fent una predicció de com serà la independència del nostre petit país: la Garrotxa.

El campionat de truc cada any creix: tant en participació com en premis. En aquest sentit, volem donar unes gràcies molt sinceres als membres de la Comissió de Festes i a l'Associació de Veïns i Propietaris del Nucli Antic d'Olot, per donar-nos un cop de mà i col·laborar amb els premis. El Cercatasques va ser un èxit rotund: l'ambient festiu amenitzat per dues Xarangues i per les begudes de la terra (ratafia, aigua de València i pomada) va emplenar els carrers més cèntrics de la capital garrotxina. També volem donar les gràcies a Sambalé, que ens va fer ballar al llarg de tot el recorregut i fins i tot van entrar a tocar dins la nostra barraca.

Com tots sabeu, des de fa 4 anys disposem de barraca al Firal. Va ser una de les més concorregudes, i l'ambient que es respirava tant a dins com a fora serà inoblidable. És per això que us volem donar les gràcies tant als que estàveu a la part de dins de la barra servint beguda i menjar, com als que vau venir a col·laborar amb nosaltres menjant un entrepà i fent un beure des de fora. Moltes gràcies per la vostra confiança; per part nostra continuarem com sempre: lluitant, creant i construint poder popular des dels carrers i places de la Garrotxa. Sense vosaltres, res d'això seria possible.

Cap comentari: