divendres, 22 de novembre de 2013

Es consolida la Castanyada Popular del nucli antic d'Olot

El passat 1 de novembre vam cel·lebrar la quarta Castanyada Popular al Nucli Antic d'Olot. Aquest any vam organitzar l'acte juntament amb Arran Garrotxa i l'Associació de Veïns i Propietaris del Nucli Antic amb la voluntat de consolidar i potenciar actes populars al carrer. En definitiva, treballar junts en un acte del barri i per al barri.


D'aquesta manera, i com ja és tradició, vam començar a mitja tarda amb el concurs de dibuix per a la mainada. Aquest, centrat en la temàtica de la castanyada, va aplegar una trentena de nens i nenes que van gaudir dibuixant mentre es començaven a torrar les castanyes.


Així doncs, un cop finalitzat el concurs de dibuix, es va procedir a l'entrega dels premis i, poc després, vam iniciar la quarta castanyada popular del nucli antic amb el repartiment gratuït de 30 kg de castanyes i, com a novetat, un tastet de sopa de carbassa. Podem dir que va ser un èxit i creiem que s'ha consolidat el model ja que un centenar de persones van aplegar-se al passeig de la muralla per a gaudir de la castanyada popular. 

Aquest any, i també com a novetat, vam instal·lar dos fogueres perquè la gent pogués escalfar-se i compartir l'estona a la vora del foc. Un cop repartides les castanyes, i de forma improvitzada, diferents músics locals van allargar la festa i possar-hi el punt i final de manera alegra i festiva.

Des de la Greda Garrotxa treballem per incentivar i recuperar la riquesa de la nostra cultura popular, entesa com a forma de vida i d'expressió, i no com a mer folklorisme. Amb la voluntat de recuperar i dinamitzar el nostre espai de treball i relació per excel·lència: el carrer. És per això que seguim i seguirem dinamitzant el teixit associatiu per tal de promocionar l'autoorganització ciutadana, com a fonament per assegurar una societat amb persones lliures, responsables i solidàries.

Cap comentari: