dijous, 20 de març de 2014

El Firal d’Olot acull, un any més, la Calçotada Popular Agroecològica de la Garrotxa

El proper dissabte 29 de març l’associació cultural la Greda juntament amb la CNT d’Olot, Arran, Tràmec, la Xarxa de Cooperatives de Consum de la Garrotxa i Ofolk celebraran al Firal d’Olot la 12a Calçotada Popular de la Garrotxa. Un any més, es reivindicarà el consum de productes ecològics i de Km-0.A partir de les 10:00 del matí i fins a l’hora de dinar, es celebrarà la 3a Fira d'Entitats amb l’objectiu de crear un espai per a potenciar la interacció d’entitats a favor de la transformació social. Enguany comptarem amb la presència de més de 30 col·lectius, que abracen entre altres temàtiques: la sobirania energètica, els sistemes alimentaris sostenibles, l’economia social i les finances ètiques. En efecte, es tracta d’apropar a la societat olotina diversos projectes autogestionats de la comarca i d’arreu del territori català, que tenen com objectiu comú promocionar un canvi en el model social a tots els nivells.

També al llarg del matí, tindrà lloc la 6a Mostra de Productes Agroecològics de la Garrotxa on es donaran a conèixer les alternatives al sistema de consum actual basades en el cooperativisme i l’ecologia.

Per amenitzar la Fira i la Mostra es realitzaran actuacions musicals de la mà de Músics Associats d’Olot així com, diverses mostres de cultura popular -grallers, bastoners i timbalers-. A més, una cercavila recorrerà els carrers del centre d’Olot.

A les 14.00 es començarà a servir el dinar que constarà d’amanida, calçots, botifarra amb fesols o paella vegetal en l’opció vegetariana, aigua, pa, vi i postres. Gairebé tots els productes són ecològics i produits a la comarca. D’aquesta manera volem contribuir a donar un pas més cap a la sobirania alimentària.

Com a novetat, els concerts de la tarda estaran organitzats per Ofolk-Ball. Seguint la seva filosofia, intentarem intercanviar danses, músiques i coneixements en general sobre ball folk i dandes populars, una manera més d’unir persones, recuperar el carrer com a espai i de ser conscients de la nostra cultura. Així, a partir de les 16.00 gaudirem de l’actuació dels Randellaires (grup de música tradicional del Ripollès) i a les 17.30 hi haurà animació de dansa i música a càrrec de les balladores i músics d’Ofolk.

Podeu comprar els tiquets anticipats del dinar per 10 € a la Pastisseria Cacau (Carrer de l’Alta Maduixa, Olot) i Can Carbasseres (Carrer St. Rafael, Olot).

Més informació a: www.greda.cat i a les xarxes socials habituals.

Cap comentari: