dimecres, 19 de març de 2014

ÈXIT ABSOLUT DEL Vè CARNESTOLTES POPULAR D’OLOT

El Carnestoltes Popular organitzat per l’associació cultural la Greda i Arran Garrotxa, el passat dissabte 8 de març a la Sala Torín, va ser un èxit absolut.

Enguany s’ha celebrat la cinquena edició que presentava algunes novetats. La més destacada ha estat el fet d’haver d’abandonar el carrer i organitzar-ho en un espai tancat com és la Sala municipal Torín d’Olot. L’actual equip de govern de l’Ajuntament impedia celebrar-ho al carrer més enllà de les dues de la matinada, una limitació que impedia que es pogués oferir una alternativa real d’oci nocturn més enllà de la que ofereixen els locals privats, sense música en directe. Tampoc se’ns donava permís per fer la festa de Carnestoltes en espais ben situats al centre de la ciutat, com ara el Firal, i se’ns enviava a llocs poc transitats i allunyats.El ritme de venda de les entrades anticipades, més de 400, ja feia preveure que la festa seria grossa i s’assoliria l’aforament màxim de la sala (729 persones), cosa que es va aconseguir a les dues de la nit, moment en qual es va penjar el rètol d’ “entrades exhaurides”. Centenars de joves - i no tant joves - vinguts d’arreu de la comarca van poder gaudir d’una nit ambientada amb els grups Previo MC, la Greda Street Band i el PD AmicDelPoble.

En el transcurs de la nit es va llegir un manifest en motiu del 8 de març, dia de les dones treballadores, i es va penjar el Rei Carnestoltes 2014, que com cada any s’elegeix a través d’una votació popular mitjançant internet. En aquesta edició, amb més d’un centenar de vots, l’escollit va ser Manel Prat, director general de la Policia de Catalunya per motius sobradament coneguts.

Col·lectivament valorem molt positivament la jornada i pensem que es va posar de manifest un fet que l’Ajuntament haurà de gestionar: part de la gent d’Olot, sobretot joves, demanen una nit de Carnestoltes diferent a la que oficialitzen a través del C.I.T. que, al seu torn, la delega a empreses privades com Kratter’s o Stromboli, desvirtuant el veritable sentit popular de la festa. Esperem que amb l’experiència d’aquest any s’obri un procés per gestionar o replantejar la nit de Carnestoltes a la nostra ciutat. Visca les Festes Populars!