divendres, 4 d’abril de 2014

12a Calçotada Popular de la Garrotxa: un pas més cap a la sobirania alimentària.


El passat 29 de març es va celebrar al Firal d’Olot la 12a Calçotada Popular de la Garrotxa: una jornada dedicada a la sobirania alimentaria i als moviments socials. A les 10 del matí va iniciar-se la 3a Fira d’Entitats i Moviments Socials que s’ha consolidat amb la presència d’una quarantena de col·lectius. Seguirem treballant perquè, més enllà d’oferir un altaveu, la fira esdevingui un punt de trobada i d’interelació dels diferents projectes socials - tant de la comarca com d’arreu del país - i amb la ferma voluntat de presentar alternatives reals a l’actual crisi social.


Per altra banda, de forma complementària, va tenir lloc la 6a Mostra de Productes Agroecològics de la Garrotxa, on diversos productors i elaboradors van poder mostrar els fruits del seu treball.


A les 12 del mig dia va començar la mostra de cultura popular amb una cercavila que va recórrer diferents carrers del centre de la ciutat, amenitzada per: bastoners, grallers i timbalers.
Seguidament, a les dues es va començar a servir els més de 4500 calçots ecològics, amanida, botifarra amb fesols o paella pels vegetarians, pa, vi i postres. Tot el menjar fou elaborat pels diferents col·lectius que organitzaven l’acte amb productes ecològics i de proximitat. Posant de manifest que és possible realitzar un gran àpat fomentant la sobirania alimentaria.

Volem agrair especialment  a Arran, la Cnt d’Olot, O’folk, la Xarxa de Grups de Consum i a Tràmec la seva col·laboració en l’organització de l’acte. A Can Carbasseres per la coca de llardons; a Arrossades Fageda per cedir-nos el material i a Ishtar per deixar-nos el seu local en cas de pluja. Finalment, també volem donar les gràcies a tots els col·lectius de la fira i la mostra, a les 250 persones que van venir a menjar i a tothom que va passar en algun moment o altre pel Firal. Entres totes, tot.

Més informació, vídeos i ressó als mitjans de comunicació:Cap comentari: