dilluns, 27 d’octubre de 2014

6a Castanyada popular del Nucli Antic d’Olot

El proper dissabte 1 de novembre es celebrarà la 6a Castanyada Popular del Nucli Antic d'Olot, coorganitzada per l'associació cultural la Greda i l’ANC de joves de la Garrotxa (ANJI), amb la col·laboració d’Ofolk. Serà al passeig de la Muralla i començarà a les sis de la tarda amb un concurs infantil de dibuix. A partir de les set, després de l'entrega de premis, es repartiran les castanyes perquè tothom en mengi a compliment i, a continuacioó i fins a les 20:30, hi haurà una ballada popular sota l’empar de l’escalfor del foc.


Fet el caliu, tothom qui s'animi podrà participar d’una vetllada musical al voltant de la foguera. Porteu ganes de ballar que, passada l'abundor de les collites de l'estiu, al novembre tornarem a sembrar unes festes populars no substituïdes, no consumistes i col·lectives.

D’aquesta manera pretenem reivindicar una tradició catalana que en les últimes dècades s’ha vist arraconada per l’influència del Halloween. Aquesta darrera essent imposada per la globalització i l’imperialisme americà a través de campanyes de màrqueting, del cinema i les sèries de televisió.

Cap comentari: