dimarts, 24 de febrer de 2015

El 6é Carnestoltes Popular d'Olot es consolida tot i les prohibicions de l'Ajuntament.


Un any més el Carnestoltes Popular ha sigut tot un èxit. Enguany estrenava un nou format, cremant el Rei Carnestoltes (Josep Ferrés) a la tarda i movent les activitats que sempre s'havien organitzat el dissabte a divendres. Això es degut a que l’equip de govern no permet realitzar cap activitat a la via pública més enllà de les 2 i al nou Pla d’Usos del Firal. Per això, els organitzadors s'han vist obligats a canviar-ho de dia davant de la manca d'espais alternatius a la Sala Torín – que l'Ajuntament ha decidit donar ús preferent al CIT –.


Precisament, el Rei Carnestoltes decidit mitjançant votació popular ha estat Josep Ferrés amb 116 vots, regidor de Via Pública i impulsor del Pla d'Usos d'Olot. Seguit per Arcadi Calzada (53), Josep Murlà (33) i Joan Canyada. Amb mencions especials a PxC –que els organitzadors han preferit no nominar formalment per evitar que tornin a guanyar– i la Policia Municipal –per la seva polèmica intervenció durant el Multireferèndum–. Una participació més que remarcable si la comparem amb altres processos participatius que han passat últimament a la ciutat.


La jornada va acabar en música en directe a la Sala Torín: Lil Rop i Buba Crew, Pa de Kilo, Miquel del Roig i PD Yeti and Sherpa. Més de 300 persones van assistir a l'acte disfressades, tal i com la festivitat ho requeria, amb menció especial a un grup que anava vestit de dol per la mort del Firal referint-se al nou Pla d'Usos aprovat per l'equip de govern de CiU-Olot.

Fins l'any vinent! Brutes, tous i pocasoltes!

Cap comentari: